XV. gimnazija, Jordanovac 8. Zagreb

JEZIK.HR – pomoć učenicima

Institut za hrvatski jezik i jezikoslovlje otvorio je novi portal JEZIK.HRvatski koji objedinjuje sve najvažnije priručnike i mrežne izvore za lakše ovladavanje hrvatskim jezikom.

Mrežno mjesto na adresi jezik.hr podijeljeno je u više kategorija.

Svi normativni priručnici (pravopis, gramatika, rječnik, jezični savjetnik) sada su na jednome mjestu, a u kategoriji “Učimo hrvatski” nalaze se korisni alati “Hrvatski u školi” i “Hrvatski na maturi”.

Ondje ćete naći i brojne informacije o povijesti i razvoju hrvatskoga jezika te o svim javno dostupnim mrežnim izvorima za učenje hrvatskoga jezika na daljinu.

Posebna je kategorija “Hrvatska pisma” o hrvatskoj glagoljici, hrvatskoj ćirilici i hrvatskoj latinici s interaktivnom Bašćanskom pločom s točnim glagoljičnim prijepisom, transliteracijom i prijevodom na suvremeni hrvatski jezik.

O hrvatskom narječnom i imenskom blagu govori kategorija “Narječja i imena” s potpuno novim sadržajem o suvremenim hrvatskim osobnim imenima.

Kategorije “Strukovno nazivlje” i “Jezikoslovni izvori” namijenjene su istraživačima hrvatskoga jezika i stručnjacima raznih struka.

izvor: http://ihjj.hr/clanak/jezik-hr-ndash-pomoc-za-sve-ucenike-skole-na-daljinu/7451/ (24.03.2020.)


Comments are closed.

XV. gimnazija
Loading...