XV. gimnazija, Jordanovac 8. Zagreb

Žuti okvir 2019.

Antonio i Dora Dijanić, dobitnici Žutog okvira! National Geographica Hrvatska i Adria Media Zagreb, pokrenuli su projekt „Žuti okvir za održivi razvoj, znanost i obrazovanje“ s ciljem poticanja svih građana Republike Hrvatske na 17 ciljeva održivog razvoja koje su usvojili Ujedinjeni narodi. Priznanja i nagrade uručene su pojedincima, timovima, tvrtkama i institucijama koji u Hrvatskoj najviše pridonose održivosti.

Među nominiranima i nagrađenima našli su se i učenici XV. gimnazije. U kategoriji „Cilj 4. Osigurati kvalitetno obrazovanje te promovirati cjeloživotno učenje“ nagradu su osvojili učenici naše škole Antonio Dijanić i Dora Dijanić koji su kao članovi robotičkog tima „Školska knjiga CRO tim“ u Australiji na natjecanju RoboCup 2019 osvojili prvo mjesto. Čestitamo učenicima na ovoj prestižnoj nagradi.

U istoj kategoriji nominiran je bio i naš Krešimir Nežmah, učenik trećeg razreda koji je prošle godine dobio čak pet Oskara znanja, a između ostalog osvajač je zlatne medalje na Srednjoeuropskoj olimpijadi iz matematike i srebrne medalje na Međunarodnoj informatičkoj olimpijadi.

Foto: Lovrek Dijanić


Comments are closed.

XV. gimnazija
Loading...