XV. gimnazija, Jordanovac 8. Zagreb

Copernicus Hackathon 2019

U Zagrebu se 23. i 24. listopada u prostorima Sveučilišnog računskog centra – Srca po prvi puta održao Copernicus Hackathon – natjecanje timova u razvoju aplikacija koje se temelje na korištenju podataka i servisa Copernicus programa – Europskog programa opažanja zemlje iz svemira.

Pored službene profesionalne kategorije namijenjene stručnjacima iz gospodarstva, znanstvenicima, istraživačima, inovatorima i studentima, postojala je i učenička kategorija, namijenjenoj učenicima srednjih škola koju je podržalo Ministarstvom znanosti i obrazovanja. Upravo u toj kategoriji sudjelovala su i dva tima XV. gimnazije, MIOC 1 i MIOC 2.

Glavnu nagradu za najbolju aplikaciju u srednjoškolskoj kategoriji i nagradu od 10000 kuna Ministarstva znanosti i obrazovanja dobio je tim MIOC 2 u čijem sastavu su bili Maja Drmač (4.E), Filip Beleta (4.B), Matko Šimić (4.A), Leon Stjepan Uroić (4.F) i Ivan Milinović (4.G). MIOC 2 je osvojio i nagradu za najbolju aplikaciju u temi “Pametni gradovi i pametna uprava” u iznosu od 5000 kuna koju je dodijelio Grad Zagreb te specijalnu nagradu tvrtke GDI za najbolji rad izgrađen na Here platformi u iznosu od 3000 kuna.

MIOC 1 u čijem sastavu su bili Jurij Jukić (4.E), Jan Dragašević (4.E), Karlo Priselac (4.F), Nikola Sočec (4.F) i Filip Penzar (4.A) osvojio je nagradu u temi “Primjena EO u industriji, poljoprivredi i šumarstvu” u iznosu od 5000 kuna koju je dodijelio Geodetski fakultet u Zagrebu.

Ovo natjecanje provodilo se u okviru aktivnosti Europske komisije na promicanju Copernicus programa. Pod pokroviteljstvom Ministarstva znanosti i obrazovanja Republike Hrvatske, nositelj organizacije Hackathona u Zagrebu bio je Geodetski fakultet Sveučilišta u Zagrebu, a su-organizatori su bili Državna geodetska uprava, Grad Zagreb, Hrvatska udruga poslodavaca, Fakultet elektrotehnike i računarstva, Šumarski fakultet, Ericsson-Nikola Tesla d.d., Amphinicy Technologies d.o.o., GDI d.o.o. i Sveučilišni računski centar – Srce.

Više detalja o samom hackathonu možete pronaći na službenim stranicama Copernicus-zagreb i na FB stranici Svemirski.zurnal.

Mediji: Nova TV

Foto: FB svemirski.zurnal & privatni album


Comments are closed.

XV. gimnazija
Loading...