XV. gimnazija, Jordanovac 8. Zagreb

Romanian Master of Informatics – RMI 2019

Još jedan veliki uspjeh naših mladih informatičara! Učenici XV. gimnazije su po prvi put sudjelovali na jakom informatičkom natjecanju Romanian Master of Informatics (RMI 2019, http://rmi.lbi.ro/rmi_2019) u Bukureštu te osvojili zlato, dva srebra i jednu broncu. Patrik Pavić (2. razred) osvojio je zlatnu medalju i ukupno 3. mjesto, Krešimir Nežmah (3. razred) i Dorijan Lendvaj (2. razred) osvojili su srebrne medalje, a maturant Pavel Kliska osvojio je brončanu medalju!

Učenici su na natjecanju sudjelovali na poziv organizatora iz srednje škole “Tudor Vianu” koju najbolje možemo opisati kao MIOC iz Bukurešta. Polovina od 118 natjecatelja iz Rusije, Bugarske, Rumunjske, Ukrajine, Italije, Izraela, Poljske, Moldavije, Mađarske i Srbije osvojila je medalju, od čega je podijeljeno 10 zlatnih, 22 srebrnih i 30 brončanih odličja.

U pratnji učenika bili su Josip Klepec, bivši učenik XV. gimnazije i dvostruki osvajač srebrne medalje na međunarodnim olimpijadama znanja te Nikola Dmitrović, nastavnik informatike. Treba istaknuti da se pored redovne nastave u XV. gimnaziji i priprema za natjecanja u sklopu rada Hrvatskog saveza informatičara ovi učenici već više od godinu dana zajedno s Josipom dodatno pripremaju u školi za međunarodna natjecanja. Rezultat svog toga rada bio je vidljiv tijekom ovog ljeta kada su osvojili 7 međunarodnih odličja!

Troškove puta osigurala je XV. gimnazija i naši prijatelji iz IT tvrtke Score Alarm koji su već pomagali nastojanja XV. gimnazije u pružanju najboljih uvjeta za razvoj naših mladih informatičara. Troškove putnog osiguranja osigurao je Hrvatski savez informatičara.


Comments are closed.

XV. gimnazija
Loading...