XV. gimnazija, Jordanovac 8. Zagreb

31. međunarodna informatička olimpijada – IOI 2019

Patrik Pavić – srebro, Krešimir Nežmah – srebro, Dorijan Lendvaj – bronca, Pavel Kliska – bronca! Izvrstan nastup naših mladih informatičara.

Na 31. međunarodnoj informatičkoj olimpijadi koja se od 4. do 11. kolovoza održava u Bakuu, Azerbajdžan, naši informatičari postigli su odličan uspjeh i osvojili dvije srebrne i dvije brončane medalje. Na ovom najprestižnijem međunarodnom natjecanju učenika srednjih škola u programiranju nastupilo je 327 natjecatelja iz 87 zemalja.

Srebne medalje osvojili su Patrik Pavić (1. razred) i Krešimir Nežmah (2. razred), dok su brončane medalje osvojili Dorijan Lendvaj (1. razred) i Pavel Kliska (3. razred). Ovo su članovi najmlađe informatičke reprezentacije u povijesti hrvatskih nastupa na međunarodnim olimpijadama, a svi su, drugu godinu zaredom, učenici XV. gimnazije.

S našim mladim informatičarima putovali su njihovi stručni voditelji Ivan Paljak i Josip Klepec te odgovorni voditelj Krešimir Malnar. Josip je naš prošlogodišnji maturant, informatički olimpijac i osvajač četiri srebrne medalja na međunarodnim informatičkim olimpijadama koji je zadnjih godinu dana u školi dodatno radio s ovim olimpijacima.

Detalje, fotografije, rezultate natjecanja možete pronaći na stranicama Hrvatskog saveza informatičara, organizatora nastupa naših reprezentativaca.


Comments are closed.

XV. gimnazija
Loading...