XV. gimnazija, Jordanovac 8. Zagreb

Nagrada “Profesor Baltazar”

U Koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog, 5. srpnja 2019. godine održana je svečanost dodjele nagrade Profesor Baltazar koja je na inicijativu gradonačelnika Grada Zagreba ustanovljena ove školske godine. Nagrađeni su učenici te učitelji i nastavnici zagrebačkih osnovnih i srednjih škola koji su na državnim natjecanjima osvojili prvo, drugo ili treće mjesto.

Učenici i mentori XV. gimnazije u uspješnosti najbrojnija su skupina svih dobitnika nagrada. Nagrađeno je čak 55 učenika i 31 mentor naše škole za ukupno 14 prvih, 20 drugih i 21 treće mjesto!

Nagradu je ukupno dobilo 312 učenika (osnovne škole, gimnazije, strukovne škole, školski pjevački zborovi i orkestri) te 227 njihovih mentora. Uz plakete su im dodijeljeni i novčani iznosi. Osvajači prvog mjesto su nagrađeni s 2.000 kuna, drugog s 1.500 i trećeg s 1.000 kuna.

Nagrađeni su i školski pjevački zborovi i orkestri osnovnih i srednjih škola Grada Zagreba koji su na 62. Glazbenim svečanostima hrvatske glazbene mladeži te na 57. Hrvatskome natjecanju učenika i studenta glazbe i plesa osvojili prva, druga i treća mjesta.

Učenicima i njihovim mentorima nagrade su uručili gradonačelnik Milan Bandić i njegova zamjenica Jelena Pavičić Vukičević.

Nagrađenim učenicima i njihovim mentorima gradonačelnik Bandić je čestitao, a potom je naglasio da je nagrada Profesor Baltazar pokazatelj da se Grad Zagreb – osnivač osnovnih i srednjih škola, sustavno brine o odgoju i obrazovanju te da različitim programima i mjerama doprinosi udovoljavanju osobitih interesa i zanimanja svojih učenika i ostvarivanju njihovih potencijala.

Dugo razmišljamo da naše najbolje i najizvrsnije učenike nagrađujemo i novčano, a ne samo diplomama i knjigama. Po prvi put dodjeljujemo nagradu Profesor Baltazar. Slavni profesor nije samo simbol Zagreba već i svih onih koji marljivo uče, rade i stvaraju, rekao je pročelnik Gradskog ureda za obrazovanje Ivica Lovrić. Ovo bi trebao biti poticaj ne samo učenicima i nastavnicima – njihovim mentorima nego i svim ostalima u lokalnoj samoupravi i u državnoj vlasti da slijede primjer Grada Zagreba u ovome segmentu.

Zahvaljujući učenicima i djelatnicima Obrtničke i industrijske graditeljske škole i njihove Prve školske obrtničke televizije snimku dodjele možete pogledati na YouTube na sljedećoj adresi: https://www.youtube.com/watch?v=N4PUXn_5C48&feature=youtu.be, a fotografije preuzeti sa stranice https://link.shutterfly.com/niukt1Zb5X.


Comments are closed.

XV. gimnazija
Loading...