XV. gimnazija, Jordanovac 8. Zagreb

Završna konferencija Erasmus+ projekta MERIA

Na Matematičkom odsjeku Prirodoslovno matematičkog fakulteta u Zagrebu je 27. i 28. 5. 2019. godine održana međunarodna Završna konferencija Erasmus+ projekta MERIA – Mathematics education – relevant, interesting, applicable.

Na konferenciji je, uz članove projektnog tima, sudjelovalo osamdesetak nastavnika iz partnerskih zemalja – Slovenije, Nizozemske, Danske i Hrvatske. Sudionici konferencije mogli su pratiti predavanja o istraživački usmjerenoj nastavi matematike, didaktičkim teorijama RMO –  Realistično matematičko obrazovanje i TDS – Teorija didaktičkih situacija, na radionicama razmijeniti iskustva o provedbi MERIA scenarija i prikazati inovativne primjere iz nastavne prakse te razgovarati s drugim nastavnicima o iskustvima provođenja istraživački usmjerene nastave matematike u poster sekciji.

Na konferenciji je po prvi put izveden javni sat koji su promatrali svi sudionici konferencije. Sat je na engleskom jeziku održala profesorica Eva Špalj s učenicima 3.e i 3.g razreda naše škole. Na tom vrlo uspješnom satu učenici su samostalno otkrili i prezentirali svojstva rješenja određenih kvadratnih jednadžbi.

Iz naše su škole na konferenciji uz profesorice Špalj, Copić i Antoliš, koje su članice projektnog tim, sudjelovale i profesorice Anić, Smadilo-Škornjak, Kos i Đerek.


Comments are closed.

XV. gimnazija
Loading...