XV. gimnazija, Jordanovac 8. Zagreb

Projektni tjedan u Rumunjskoj

Učenice i profesorice, članice projektnog tima Erasmus+, „The Magic of Water“, sudjelovali su na projektnom tjednu u Rumunjskoj od 11.5. do 18.5.2019.

Prva tri dana učenice su provele razgledavajući povijesne znamenitosti i prirodne ljepote Rumunjske, grad Sibiu, Sinaia (prva hidrocentrala), Bran (dvorac grofa Drakule), Timisoara, Iron gate i dr. U srijedu (15.5.2019.) započele su prezentacije u školi Colegiul National Moise Nicoara. Kroz sljedeća dva dana, učenice su posjetile redovnu nastavu svojih domaćina, sudjelovale u radionicama iz biologije, kemije i fizike pripremljenim za sudionike projekta, razgledale povijesne znamenitosti Arada poput vodenog tornja i parka prirode te su posjetile jedan od najvećih OPG-ova u Rumunjskoj.

Zadnji dan učenice i profesorice sudjelovale su i na Međunarodnoj matematičkoj konferenciji „Tiberiu Popoviciu“. U razmjeni su sudjelovale: Lucija Galić (3.f), Irina Matić (3.f), Doria Herceg (3.g), Lara Mikulić (3.g), Sonja Devčić (2.e), Nika Miličević (2.f), Mia Validžić (2.f), Aneta Copić prof., Sanja Vučetić prof. i Zrinka Mavračić prof.


Comments are closed.

XV. gimnazija
Loading...