XV. gimnazija, Jordanovac 8. Zagreb

RADDAR radionica na FER-u

Sljedeća RADDAR  radionica  na FER-u  održat će se u subotu 9. ožujka 2019. od 10 do 12:30 sati. 

Radionica je zajednička za sve polaznike RADDAR programa (matematika i  programiranje). Posjetit ćemo naše FER-ove robote, a održat ćemo i radionicu iz matematike.

Profesor Zdenko Kovačić i njegovi studenti rade  jedan zanimljiv projekt s Pepper robotima i u subotu će nam pokazati nešto od toga što su napravili.

Kratke informacije o našim humanoidnima robotima:

Karakteristike današnjih humanoidnih robota omogućavaju različite oblike napredne interakcije. U Laboratoriju za robotiku i inteligentne sustave upravljanja (LARICS) se s NAO i Pepper humanoidnim robotima radi na različitim oblicima interakcije, koji se protežu od pomaganja bolesnim i starijim osobama, dijagnosticiranja poremećaja iz autističkog spektra, izvedbe robotičkog kazališta, neposredne edukacije ljudi, vođenja i nadzora rehabilitacije te uloge medijatora u društvu. Ovo multidisciplinarno područje istraživanja uključuje računarstvo, automatiku, umjetnu inteligenciju, više kanalnu komunikaciju,  kognitivnu i kooperativnu robotiku, i još mnogo toga.

Polaznici radionica trebaju doći između 9:50 i 10 sati u aulu Fakulteta elektrotehnike i računarstva, Unska 3,  gdje će ih čekati organizatori RADDAR radionica. Ponesite papire i olovke, a  kekse, sokove i robote ćemo pripremiti mi!

Vaši voditelji


Comments are closed.

XV. gimnazija
Loading...