XV. gimnazija, Jordanovac 8. Zagreb

EUSO 2019 – izbor tima

Izabran je tim koji će predstavljati Hrvatsku na Prirodoslovnoj olimpijadi Europske unije 2019 (EUSO – European Union Science Olympiad) koja će se održavati u Almadi (Portugal) od 4. do 11. svibnja. Veliki uspjeh postigli su učenici naše škole popunivši čak pet mjesta.  Temeljem rezultata izabrani su učenici Bartol Bućan, (III. gimnazija, Split) te naši Mia Crnogaj, Olga Jerković Perić, Grgur Premec, Marko Preočanin i Jakov Vilić. Čestitamo učenicima i svim njihovim mentorima!

Sudjelovanje hrvatskih učenika organizira Prirodoslovno-matematički fakultet Sveučilišta u Zagrebu uz potporu Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta. Učenike na olimpijadu vode tri mentora, nastavnika Prirodoslovno-matematičkog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu.

Podsjetimo, na izbor hrvatske olimpijske ekipe bili su pozvani učenici temeljem rezultata postignutih na prošlogodišnjim (2017./18.) državnim natjecanjima iz fizike, kemije i biologije. Prvi krug izbora, na kojem su se rješavali teorijski zadatci, održan je u studenom 2018. godine. Pristupilo je tridesetak učenika a temeljem postignutih rezultata u drugi krug pozvano je 12 učenika:

Mirko Armanda, III. gimnazija, Split
Bartol Bućan, III. gimnazija, Split
Mia Crnogaj, XV. gimnazija, Zagreb
Marina Hajdarović, XV. gimnazija, Zagreb
Olga Jerković Perić, XV. gimnazija, Zagreb
Marija Klampfl , I. gimnazija, Varaždin
Marko Korda, III. gimnazija, Split
Dorijan Lendvaj XV. gimnazija, Zagreb
Grgur Premec, XV. gimnazija, Zagreb
Marko Preočanin, XV. gimnazija, Zagreb
Jakov Vilić, XV. gimnazija, Zagreb
Tin Vuković, XV. gimnazija, Zagreb

Drugi krug testiranja održao se u petak 22. veljače 2019. godine i rješavali su se eksperimentalni zadaci iz fizike, kemije i biologije.


Comments are closed.

XV. gimnazija
Loading...