XV. gimnazija, Jordanovac 8. Zagreb

Srednjoeuropsko studentsko ICPC natjecanje (CERC 2018)

Na Fakultetu elektrotehnike Tehničkog sveučilišta u Pragu, od 30. studenog do 2. prosinca 2018. godine, održano je Srednjoeuropsko studentsko ICPC natjecanje (CERC) na kojem je sudjelovalo 78 timova s 32 sveučilišta iz 7 srednjoeuropskih zemalja (Austrija, Češka, Hrvatska, Mađarska, Poljska, Slovačka i Slovenija).

Hrvatsku je na ovom natjecanju predstavljalo ukupno 6 timova: tri tima Sveučilišta u Zagrebu, te po jedan tim Sveučilišta u Osijeku, Rijeci i Puli, koji su pravo nastupa izborili sudjelovanjem na Natjecanju timova studenata informatičara hrvatskih sveučilišta.

Najbolje plasirani hrvatski tim bio je tim Zagreb 1 predvođen našim nekadašnjim učenikom Domagojem Bradačem s kojim su u timu bili još Ivan Lazarić i Daniel Paleka, svi studenti Matematičkog odsjeka Prirodoslovno-matematičkog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu koji su odličnim nastupom zauzeli 2. MJESTO s 10 (od ukupno 12) rješenih zadataka, te su izborili nastup u finalu Svjetskog studentskog ICPC natjecanja koje će se iduće godine, od 31. ožujka do 5. travnja, održati u Portu, Portugal. Osim njih, s ovog natjecanja na finale putuju još dva tima: prvoplasirani tim Sveučilišta u Varšavi te tim Sveučilišta u Wroclawu.

Sveučilište u Zagrebu predstavljala su još dva tima u kojima su bili nekadašnji učenici naše škole: Dominik Gleich, Matej Gradiček, Josip Klepec i Paula Vidas.

Više detalja o nastupu hrvatskih timova možete pronaći na stranicama Hrvatskog saveza informatičara.


Comments are closed.

XV. gimnazija
Loading...