XV. gimnazija, Jordanovac 8. Zagreb

MIOC 2.0 & HT HACK IT DAYZ 2018

Veliki uspjeh ostvarili su naši učenici na 3. HT Hackathonu – Hack it! 2018 u organizaciji Hrvatskog telekoma koji se održao 24. i 25. studenoga u prostorijama Algebra LAB inkubatora za inovacije u Zagrebu. Tim MIOC 2.0, kao jedini srednjoškolski tim na natjecanju, u kojem su bili naši maturanti Lovro Kalinovčić, Dominik Fistrić, Max Carin Balić i Leon Zrnić osvojio je drugu nagradu i 15000 kuna sa svojom edukacijskom platformom good.E.

Već tradicionalni hackathon Hrvatskog Telekoma okupio je natjecatelje i stručnjake iz cijele zemlje, a tematika je bila budućnost video komunikacije. Osam timova, od kojih su neki profesionalci sa svojim tvrtkama, nadmetali su se za nagradu od 30.000 kuna i priliku za sudjelovanje u dvodnevnoj radionici ‘Acceleration & design thinking’ u hub:raumu (Krakow, Poljska).

Naš tim je tijekom 24 sata programiranja osmislio, nakodirao dio platforme i uspješno predstavio rad prosudbenoj komisija koja ga je nagradila drugom nagradom i pohvalama za visoku razinu na kojoj su radili i razvijali ideju. Pomoć tijekom natjecanja imali su od mentora koji su ih usmjeravali i savjetovali. U pratnji učenika bio je njihov mentor iz škole Nikola Dmitrović, prof. savjetnik.

XV. gimnazija se zahvaljuje Sandri Kovačić Vešligaj iz HT STEM and HR što je vjerovala u naš tim i bila moralna potpora učenicima tijekom ove avanture!

Službena stranica: HT Hackathon – Hack it! 2018

Prilozi iz medija:

Inovativni projekt video komunikacije za gluhe osvojio prvu nagradu na hackathonu HACK IT DAYZ

HACK IT DAYZ: ‘Najveća umjetnost poduzetništva je okupiti prave ljude’

Počeo je HACK IT DAYZ: Najveći hackathon Hrvatskog Telekoma

Vrhunski stručnjaci i najnoviji tehnološki trendovi na ekskluzivnoj konferenciji ovogodišnjeg HACK IT DAYZa

Izvor fotografija: tportal.hr / Autor: tportal

Izvor fotografija: tportal.hr / Autor: Matej Grgić


Comments are closed.

XV. gimnazija
Loading...