XV. gimnazija, Jordanovac 8. Zagreb

TeamSoc21 – predstavljanje projekta

Skupina maturanata XV. gimnazije, budućih studenata FER-a, prisustvovala je javnom predstavljanju projekta TeamSoc21 u četvrtak, 22. veljače 2018. godine. U Sivoj vijećnici FER-a voditelj projekta izv. prof. dr. sc. Vedran Podobnik detaljno je predstavio projekt TeamSoc21. Okupljene učenike i studente pozdravio je i prodekan FER-a Gordan Gledec, a projekt SPOCK je predstavila Iva Gospodnetić. O svom iskustvu u poduzetničkom svijetu govorio je Matija Srbić, CEO tvrtke Noomly.

U sklopu događaja održana je i panel diskusija „Znanje, kreativnost i poduzetništvo: iz srednje škole na sveučilište“ na kojoj su sudjelovali Saida Deljac, V. gimnazija, profesorica savjetnica (informatika); Nikola Dmitrović, XV. gimnazija, profesor savjetnik (informatika); nasl. izv. prof. dr. sc. Darko Huljenić, Ericsson Nikola Tesla, direktor istraživanja; Martin Ilić, XV. gimnazija, učenik; Mihael Liskij, Sveučilište u Zagrebu Fakultet elektrotehnike i računarstva, student; Vedrana Miholić, CROZ, direktorica prodaje.

Cilj projekta TeamSoc21 je razvoj transnacionalnog multidisciplinarnog intenzivnog studijskog programa u području poduzetništva zasnovanog na ICT-u za rješavanje društvenih izazova definiranih u programima Europe 2020 i Horizon 2020. Ideja koja stoji iza ovog projekta jest iznimno velika potražnja za inženjerima u EU-u, a inženjer 21. stoljeća, osim tehničkih kom

Kompetencija, mora imati i vještine upravljanja i društvene odgovornosti koje bi im ovaj projekt trebao omogućiti. Glavni događaji u sklopu projekta TeamSoc21 su dvotjedne intenzivne studijske radionice, od kojih će se prva održati u travnju ove godine u Zagrebu, a druga u travnju 2019. godine u Valenciji. Na svakoj radionici sudjelovat će 35 studenata te 18 profesora, a samoj fizičkoj mobilnosti studenata i profesora prethodit će dvomjesečna virtualna mobilnost tijekom koje će studenti i profesori surađivati na razvoju pet poduzetničkih slučajeva koji se oslanjaju na ICT kako bi riješili neki od Horizon 2020 društvenih izazova.

Izvor: FER, TeamSoc21

FOTO: Dario Pevec, FER


Comments are closed.

XV. gimnazija
Loading...