XV. gimnazija, Jordanovac 8. Zagreb

The Mystery of Science – MOBILNOST – back in Zagreb

Uspjeli smo ostvariti i drugu mobilnost u živo, u Zagrebu, u tjednu od 1. – 7. svibnja 2022. Ugostili smo učenike i profesore iz Češke i Finske i organizirali brojne aktivnosti.

Osim tradicionalnog razgleda grada uz treasure hunt, posjetili smo ovaj put Sljeme i Medvedgrad.

U Tehničkom muzeju za vrijeme Festivala znanosti poslušali smo predavanja i kraća izlaganja raznih popularizatora znanosti, a izdvajamo posjet punktu Instituta za fiziku i XV. gimnazije na kojem su rad na projektim zadacima iz fizike opisivali naši učenici i mentori te znanstveni voditelji s Instituta Festival znanosti 2022. – XV. gimnazija (mioc.hr). Uz to, posjetili su i stalni postav Tehničkog muzeja te Teslin kabinet.

Održana je i vrlo zanimljiva radionica filcanja, koja se odlično uklopila u projektni tjedan jer je dio niza radionica, a baš na temu priča Ivane Brlić Mažuranić koju su učenici čitali za Erasmus projekt: MIOC i udruga „OZANA“ zajedno u projektu „ MALI DOMAĆI U OČUVANJU BAŠTINE“ – XV. gimnazija .

Organizirana je i izložba raznih izdanja knjiga i priča Ivane Brlić Mažuranić koja je održana u školskoj knjižnici, među kojima je i vrijedno prvo izdanje knjige Priče iz davnine.

Hvala svim učenicima domaćinima i svim pomagačima, učenicima i profesorima, koji su sudjelovali u organizaciji i ostvarivanju ovog projektnog tjedna!


Comments are closed.

XV. gimnazija
Loading...