XV. gimnazija, Jordanovac 8. Zagreb

Državno natjecanje iz debate

Protekloga vikenda (3. i 4. svibnja) u Zagrebu, u OŠ Zapruđe, održalo se državno natjecanje iz debate na kojemu su sudjelovale i tri ekipe naše škole. Miočani su postigli izvrsne rezultate osvojivši drugo (MIOC ‘Malahit zeleni’; u sastavu: Luka Prlić, Mara Krnić, Rina Baljak), treće (MIOC ‘Indigo plavi’; u sastavu: Loren Serdarević, Dorotea Igrec, Klara Brekalo) te peto mjesto (MIOC ‘Kardinal crveni’; u sastavu: Kian Bigović Villi, Marko Kasun, Dea Demeter).

* Učenica Iris Jukić Šućur također je sudjelovala na natjecanju kao članica kombinirane ekipe ‘PUP Crni’ koja je osvojila četvrto mjesto.

Osim uspješnih ekipnih plasmana, učenici XV. gimnazije istaknuli su se i individualnim postignućima; od deset najboljih govornika turnira čak sedmero ih dolazi iz ‘MIOC-a’. Marko Kasun proglašen je najboljim govornikom turnira, a u stopu ga prate Loren Serdarević i Kian Bigović Villi. U konkurenciji prvih i drugih razreda Rina Baljak proglašena je najboljom govornicom. Ovom prilikom zahvaljujemo se našim bivšim učenicima i voditeljima kluba Ani Kršinić i Martinu Rosenzweigu te Kristijanu Kilassi Kvaterniku, bez kojih ovaj uspjeh ne bi bio moguć. 

Danijel Mrvelj, prof. povijesti


Comments are closed.

XV. gimnazija
Loading...