XV. gimnazija, Jordanovac 8. Zagreb

Hrvatska informatička olimpijada – HIO 2019

Hrvatska informatička olimpijada, u organizaciji Hrvatskog saveza informatičara, najprestižnije je i najznačajnije godišnje informatičko natjecanje učenika srednjih škola Republike Hrvatske, koje se odvija po uzoru i u skladu s pravilima svjetske i regionalnih informatičkih olimpijada.

Ove godine je čak 19 učenika naše škole (od 26 pozvanih) ostvarilo plasman na ovo natjecanje, a samu Olimpijadu obilježili su izvrsni nastupi naših mladih učenika iz prvog i drugog razreda te činjenica da su naši učenici zauzeli prvih šest mjesta. Ukupni pobjednik i osvajač zlatne medalje je Patrik Pavić (1.G), srebrnu medalju osvojio je Krešimir Nežmah (2.C), a brončanu medalju Dorijan Lendvaj (1.C). Četvrto mjesto s istim brojem bodova dijele Lovro Kalinovčić (4.G) i Pavel Kliska (3.F). Plasman na šesto mjesto ostvario je Dominik Fistrić (4.G), prošlogodišnji član olimpijskog tima. Ostale rezultate, izvješće i fotografije možete pronaći na stranicama Hrvatskog saveza informatičara, organizatora ovog natjecanja.

Ovih šest učenika i sedmoplasirani natjecatelj iz Gimnazije Lucijana Vranjanina ostvarili su pravo sudjelovanja na Izbornim pripremama (Zagreb, 1. i 2. lipnja) na kojima će biti izabrana hrvatska informatička reprezentacija učenika srednjih škola koja će ove godine predstavljati Republiku Hrvatsku na 26. srednjoeuropskoj informatičkoj olimpijadi – CEOI 2019 (Bratislava, Slovačka, od 23. do 29. srpnja) i 31. medunarodnoj informatičkoj olimpijadi – IOI 2019 (Baku, Azerbajdžan, od 4. do 11. kolovoza).


Comments are closed.

XV. gimnazija
Loading...