XV. gimnazija, Jordanovac 8. Zagreb

BESPLATNI PREDDIPLOMSKI PROGRAMI U INOZEMSTVU-BHV EDUCATION

Dragi maturanti , u ponedjeljak  28.11., u 14,15 sati u učionici J10 BHV Education ODRŽATI će Informativnu prezentaciju o mogućnostima besplatnog studiranja u Velikoj Britanij i Danskoj..

 

___________________________________________________________________

 

STUDIJ U VELIKOJ BRITANIJI – britanska vlada ulaskom Hrvatske u EU omogućuje hrvatskim učenicima upis na prestižna državna sveučilišta na preddiplomske programe bez potrebe za plaćanjem skupih školarina koje iznose i do 9.000 GBP na godinu. Za one nižeg kućnog primanja, britanska vlada također na godišnjoj razini dodjeljuje nepovratne stipendije u iznosu 1.000 GBP.

Velika Britanija je zemlji koja ima iznimno dugu tradiciju visokoobrazovnog sustava kao i drugo najbolje obrazovanje u svijetu. Glavni uvjet za upis je znanje engleskog jezika koje se potvrđuje pisanjem testa.

STUDIJ U DANSKOJ – danska vlada omogućuje hrvatskim učenicima potpuno besplatan upis na državne fakultete gdje se nastava odvija na engleskom jeziku kao i mogućnost dobivanja stipendije za one koji se za vrijeme studija zaposle (10-12h tjedno). Uz to je moguće pohađati besplatno tečaj danskog jezika.

 

 


Comments are closed.

XV. gimnazija
Loading...