XV. gimnazija, Jordanovac 8. Zagreb

Volim matematiku…

Trajanje izložbe “Volim matematiku” produljeno je do 1.6.2015.

Galerija Klovićevi dvori bit će domaćin putujuće izložbe „Volim matematiku“, autora Goorga Schirschera iz Liechtensteina. Čini ju 268 izložbenih predmeta iz prirode i svakodnevice, računalne grafike i animacije, kovanice i medalje s matematičkim motivima. Cilj izložbe je popularizacija matematike. Ona daje posjetiteljima priliku da otkriju fascinaciju brojeva, formula i to sve na interaktivan način. Doći na izložbu, znači otkriti matematičke zakone iza svakodnevnih pojava. Izložba će biti popraćena nizom praktičnih matematičkih radionica koje će osmišljavati i provoditi učenici naše škole.

Više detalja možete pronaći na Volim matematiku…


1. Radionica 2.12.2014. IGRALICE I MOZGALICE

Radionicu “Igrice i mozgalice” organizirale su profesorice Vesna Ovčina i Jelenka Anić. Radionicu su održali Tonko Sabolčec i Branimir Filipović, naši učenici koji vole matematiku 🙂


2. Radionica 11.12.14. “ORIGAMI”
Naši učenici Antonio Matošević i Mate Picukarić uz pomoć Branimira Jungića, studenta PMF-a, naučili su male Šibenčane kako napraviti origami kockicu. Kockice malene i šarene razveselile su djecu pogotovo kada su se privezane na konac pretvorile u “kuglice” za bor 😉 Radionicu su organizirale i učenike pratile profesorice Vesna Ovčina i Jelenka Anić.


3. radionica  ŠIVAMO PARABOLE
Lana Palčić, Davor Cota i Toma Budanko naučili su sedmaše iz Bjelovara kako koncem na kartonu prikazati parabolu, te kako uz malo mašte igrajući se matematičkim objektima, iglom i koncem mogu napraviti originalne prigodne čestitke. Radionicu su organizirale profesorice Vesna Ovčina i Ivana Fundurulić.


4. i 5. radionica “Fleksagoni”
Ovu zanimljivu radionicu na kojoj su učenici izradili model dinamičkog poligona – fleksagona u dva termina 5. 3. 2015. i 12. 3. 2015. održale su Antonija Mačukat, Karla Štajcar  i Paula Vuksanović. Malo papira, ljepila i bojica bilo je dovoljno da učenici otkriju “čarolije” koje skriva matematika, a otkrivaju se presavijanjem fleksagona koji mijenja svoja lica…. Radionice su organizirale prof. Vesna Ovčina i prof. Marina Ninković.


5. 3. 2015. Istovremeno su održane dvije radionice.
6. radionica   “Origami”
Antonio i Mate po drugi puta bili su simpatični predavači koje su djecu iz Zlatara naučili slagati origami kockicu.

7. radionica . “Mozgalice i igrice”
Branimir i Tonko, također po drugi puta, svoje su znanje prenosili mlađim generacijama.

Radionice su organizirale prof. Vesna Ovčina i prof. Jelenka Anić.


8. Radionica 12. 3. 2015.
Posljednju radionicu u ovom projektu, Igra vjerojatnosti, održali su Mislav Vuletić i Maks Deranja.
Našim dečkima pomogla je Tara Klepac, učenica V. Gimnazije.

Radionicu su organizirale i učenike pratile profesorice Vesna Ovčina i Marina Ninković.


 

 

 


Comments are closed.

XV. gimnazija
Loading...