XV. gimnazija, Jordanovac 8. Zagreb

EUSO 2016

Hrvatski učenici osvojili su srebrnu i brončanu medalju na 14. europskoj prirodoslovnoj olimpijadi koja se održavala u Tartu, u Estoniji, od 7. do 14. svibnja. Hrvatsku su predstavila dva tročlana tima mladih darovitih prirodoslovaca u pratnji troje mentora sa zagrebačkog Prirodoslovno-matematičkog fakulteta.


Naši učenici Vilim Lendvaj i Paula Vidas kao i Mirko Duvnjak  (Prirodoslovna škola Vladimira Preloga, Zagreb) osvojili su srebrnu medalju, a Tea Arvaj (III. gimnazija, Osijek), Luka Bulić Bračulj (OŠ Meje, Split) i Noa Jelić Matošević (Gimnazija Andrije Mohorovičića, Rijeka) osvojili su brončanu medalju. Čestitamo Vilimu i Pauli te svim ostalim natjecateljima i njihovim mentorima na ovom izuzetnom postignuću!

Prirodoslovna olimpijada EU međunarodno je natjecanje učenika do 16 godina u znanju iz prirodoslovnih predmeta. Na ovogodišnjoj olimpijadi sudjelovalo je 300 učenika (raspoređenih u 50 timova) iz 24 zemlje članice Europske unije. Učenici su na natjecanju tijekom četiri sata rješavali praktične problemske interdisciplinarne zadatke koji obuhvaćaju područja fizike, kemije i biologije. Zadaci u natjecanju bili su problemski i uključivali su spretnost u eksperimentalnom radu, obradi podataka i znanstvenom pristupu rješavanju problema.

Sudjelovanje naših timova na Olimpijadi financiralo je Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta. (Izvor: Hina)


Comments are closed.

XV. gimnazija
Loading...