XV. gimnazija, Jordanovac 8. Zagreb

12. svjetska geografska olimpijada

Na 12. svjetskoj geografskoj olimpijadi, održanoj od 11. do 17. kolovoza u Tveru u Rusiji, učenik naše škole Fabijan Čorak osvojio je zlatnu medalju! Pored njega zlato je osvojio i Petar Bratulić, Vedran Mihal srebrnu medalju, a Hrvatska je ekipno zauzela šesto mjesto. Čestitamo Fabijanu, njegovim kolegama i svim njihovim mentorima na ovom vrhunskom rezultatu! Podsjetimo da je nakon Adriana Bekera i zlata iz matematike ovo drugo naše osvojeno zlato ovog ljeta.

Hrvatsku su na ovogodišnjoj olimpijadi predstavljali Vedran Mihal iz gimnazije ‘Matija Mesić’ iz Slavonskog Broda, Petar Bratulić iz Gimnazije i strukovne škole ‘Jurja Dobrile’ iz Pazina te Fabijan Čorak i Martin Malović iz XV. gimnazije iz Zagreba. Hrvatski učenici su na svim geografskim olimpijadama na kojima su sudjelovali osvajali medalje, a na zadnje tri Hrvatska je u samom svjetskom vrhu.

Vedranu Mihalu to je treća medalja na svjetskim geografskim olimpijadama (zlatna medalja 2014., srebrna 2013. i 2015.), a napredak su ostvarili Fabijan Čorak (prošle godine brončana, ove godine zlatna medalja) i Petar Bratulić (prošle godine srebrna, ove godine zlatna medalja).”


Comments are closed.

XV. gimnazija
Loading...