XV. gimnazija, Jordanovac 8. Zagreb

RADDAR – završna svečanost

Dragi učenici, dragi roditelji,

Završna svečanost programa RADDAR održat će se na FER-u u srijedu  15. 5. s početkom u 19 sati u dvorani D2.

Na završnu svečanost  pozvani su učenici koji su pohađali radionice iz Matematike i/ili Informatike te roditelji, voditelji i asistenti. Učenicima će biti dodijeljene diplome za pohađanje programa iz Matematike i iz Informatike, a njihovim voditeljima i asistentima, volonterske knjižice.

U programu sudjeluju dekan FER-a prof. dr. sc. Vedran Bilas, ravnatelj XV. gimnazije, profesor Nikola Dmitrović,  predsjednik udruge Mladi nadareni matematičari, Mislav Brnetić i prof. dr. sc. Vesna Županović, predsjednica Hrvatskog matematičkog društva.

Prezentaciju će održati doc. dr. sc. Marko Đurasević sa Zavoda za elektroniku, mikroelektroniku, računalne i inteligentne sustave. Naslov prezentacije je „Umjetna inteligencija – kako strojevi uče?

Prezentacija daje kratak uvod u umjetnu inteligenciju, posebice na načine kako se računala mogu „naučiti“ rješavati nove zadatke. Osim toga, kratko će se istaknuti trenutna ograničenja umjetne inteligencije, potencijalni problemi i budućnost umjetne inteligencije.

Od 15. 5. u XV. gimnaziji nema više radionica, (u ovoj školskoj godini).

Puno pozdrava i vidimo se na FER-u!

Organizatori i voditelji radionica


Comments are closed.

XV. gimnazija
Loading...