XV. gimnazija, Jordanovac 8. Zagreb

Dan karijera – 19. ožujka 2024.

Različitim aktivnostima u XV. gimnaziji (gostovanje fakulteta, predavanja bivših učenika alumnija, volontiranje u realnom sektoru i dr.) učenicima se pomaže u identificiranju vlastitih interesa, kompetencija i mogućnosti obrazovanja, potiče ih se da preuzmu osobnu odgovornost za svoju budućnost i za donošenje odluka o daljnjem obrazovanju i osposobljavanju. Izbor karijere i upravljanje njome je cjeloživotni proces učenja jer pojedinac većinu dana provedi radeći, a zadovoljstvo radom velikim dijelom utječe na ukupno životno zadovoljstvo.

Dan karijera – utorak, 19. ožujka 2024. – zamišljen je kao podrška u usvajanju znanja i vještina koje mogu pomoći mladima prilikom odabira karijere i traženja budućeg posla. Na Danu karijera bit će moguće ispuniti upitnike kojima se može bolje spoznati sebe, odnosno lakše prepoznati vlastite vještine, interese i sposobnosti, što pomaže pri odluci o nastavku školovanja ili odabiru karijere, kao i jasnije odrediti vlastite ciljeve. Uz stručne suradnike i nastavnike iz škole učenici će imati mogućnost razgovora i s nekoliko stručnjaka za ljudske resurse koji su zaduženi za različite aktivnosti vezane za regrutaciju, zapošljavanje i upravljanje karijernim putem pojedinca.

Učenici će imati priliku naći odgovore na neka od sljedećih pitanja: Koje su moje sposobnosti, osobine ličnosti, vrijednosti i interesi? Kako realizirati željeni karijerni put? Kako napisati upečatljiv životopis? Kako biti uvjerljiv u motivacijskom pismu? Kako se dobro predstaviti? Kako se dobro pripremiti za selekcijski proces?


Comments are closed.

XV. gimnazija
Loading...