XV. gimnazija, Jordanovac 8. Zagreb

Natjecanje MathOS cup 2024. – prvi krug

U petak 2. veljače u prostorima XV. gimnazije održano je prvo kolo natjecanja Mathos cup, sekcija Matematika. Sudjelovalo je dvanaest ekipa XV. gimnazije i ponosni smo da se deset ekipa naše škole plasiralo u finale ovog natjecanja koje će se održati u Osijeku 10. svibna 2024. godine.

MathOS cup je ekipno natjecanje učenika srednjih škola organizirano u dvije sekcije: sekcija Matematika i sekcija Programiranje. Nositelji organizacije su Fakultet primijenjene matematike i informatike u Osijeku, III. gimnazija Osijek, Gimnazija Požega, uz podršku Udruge matematičara Osijek.

Natjecanje se u objema sekcijama organizira u dva kruga tijekom kojih ekipe od tri učenika rješavaju problemske zadatke. Prvi krug odvija se online, dok se drugi krug za najuspješnije ekipe održava uživo na Fakultetu primijenjene matematike i informatike Sveučilišta u Osijeku.

Svim sudionicima drugoga kruga MathOS cup-a Fakultet primijenjene matematike i informatike Sveučilišta u Osijeku u okviru bodovanja posebnih postignuća priznaje maksimalni broj bodova za upis na Prijediplomski studij Matematike te Prijediplomski studij Matematike i računarstva. Najbolje plasirani timovi osvojit će vrijedne nagrade.

Rezultate prvog kola pogledajte na: https://www.mathos.unios.hr/mathos-cup/ .


Comments are closed.

XV. gimnazija
Loading...