XV. gimnazija, Jordanovac 8. Zagreb

Predavanje From MIOC to autonomous mobile robots and embodied AI i predstavljanje inicijative Inženjerka godine

Sve buduće inženjerke i inženjere te sve koji još razmišljaju o svom budućem zanimanju, pozivamo na predavanje From MIOC to autonomous mobile robots and embodied AI i predstavljanje inicijative Inženjerka godine  koje će se održati u srijedu 24. 1. 2024. u 14 sati u kino-dvorani škole.

Čast nam je ugostiti finalistkinju izbora „Inženjerke godine 2023.“  Valentinu Zadrija, koja je bivša učenica XV. gimnazije, a danas uspješna inženjerka.

Valentina Zadrija završila je MIOC 2003. godine, a od tada je diplomirala i doktorirala umjetnu inteligenciju na FER-u. Radila kao razvojni inženjer na području računalne navigacije, na self-driving automobilima u Rimac automobilima i autonomnim mobilnim robotima u Gideonu gdje je vodila 6 razvojnih timova za razvoj autonomnog viličara Trey. Sudjelovala je u inicijativi Inženjerka godine HR 2023 godine. Majka je troje djece, bavi se velikim jezičnim i multimodalnim modelima i čita znanstvenu fantastiku.

U ovom predavanju saznat ćete više kako je izgledao njezin put od MIOC-a do autonomnih mobilnih robota i self-driving automobila. Zašto je važno odabrati posao koji vas veseli, zašto studirati, kako pristupiti cjeloživotnom učenju i zašto postati inženjerka ili inženjer (kad ChatGPT piše ”not great, not terrible” kȏd) neke su od tema predavanja.”


Comments are closed.

XV. gimnazija
Loading...