XV. gimnazija, Jordanovac 8. Zagreb

Žene u inženjerstvu – panel rasprava na FER-u

U srijedu 6. 12. 2023. na Zavodu za visoki napon i energetiku na FER-u održana je panel rasprava Žene u inženjerstvu, u kojoj su četiri inženjerke različite životne dobi pričale o svojim karijernim iskustvima te o odnosu posla i privatnog života.

Modreatorica panel rasprave bila je naša bivša učenica doc. dr. sc. Mirna Gržanić, a panelisitce žene s različitim poslovnim iskustvom: studentica FER-a Petra Jurin, inženjerka Lea Rački koja je diplomirala prije nekoliko godina, doc. dr. sc. Mia Suhanek sa Zavoda za elektroakustiku FER-a i dr. sc. Minea Skok s Energetskog instituta Hrvoje Požar.

Četvero maturanata XV. gimnazije i prof. M. Ninković sudjelovali su u ovoj dinamičnoj panel raspravi koja nam je približila inženjerstvo i važnost osnaživanja djevojaka za odabir ovog zanimanja uz upoznavanje uspješnih inženjerki koje su uzor i poticaj mladima.

Zanimljivo je bilo čuti kako su panelistice odabrale inženjerski studij, kako im je tekao karijerni i životni put, kako im izgleda radni dan. Na ovakvim skupovima čuli smo o organizacijama koje promiču uloge žena u inženjerstvu i znanosti te im pomažu da se umreže i ojačaju poslovne kontakte.

Panal raspravu organizirala je IEEE PES Women in Power Croatia i projekt „Universal communication and control system for industrial plants“ #UKUS .


Comments are closed.

XV. gimnazija
Loading...