XV. gimnazija, Jordanovac 8. Zagreb

STEAM festival – 20. 10. 2023.

U suradnji s Institutom za fiziku, sudjelujući godinama u njihovom projektu popularizacije znanosti „Zvijezda je rođena“, inovativni i daroviti Miočani svake godine prezentiraju svoje radove na raznim sajmovima i festivalima znanosti.
U petak 20. 10. 2023. održan je STEAM festival u kampusu visokog učilišta Algebra na kojem se tražila vozačka dozvola više, za vožnju robotića navođenog mobitelom.

„STEM akademija“ projekt je Hrvatskog ureda za kreativnost i inovacije (HUKI). HUKI je neprofitna organizacija osnovana radi promicanja poduzetništva, društvenih inovacija, umrežavanja te međusobne pomoći pri razvoju osobnih vještina za zapošljavanje i osobni napredak. 

Provedba projekta „STEM akademija“ započela je 29. 6. 2021. s ciljem ojačanja kapaciteta dviju organizacija civilnog društva za popularizaciju STEM-a među mladima. Aktivnostima projekta usmjerenih na jačanje kapaciteta, organizacijom civilnog društva i suradnjom s akademskim partnerima na projektu, nastoji se popularizirati STEM područje među djecom i mladima.

Organizacijom STEM radionica, STEM festivala i jednodnevnih događanja te kreiranjem virtualnih sadržaja djeci i mladima će se pružiti prilika za razvoj vještina povezanih sa STEM-om, upoznavanje s novim inovativnim metodama učenja i načinima dolaska do otkrića i rezultata u STEM-u.

Preuzeto sa: STEAM festival (stemakademija.hr)

Vijest Instituta za fiziku o provedenoj aktivnosti projekta pročitajte ovdje: popularizacija.ifs.hr/predavanja/radionice/2023-stem-festival/

Do sljedeće popularizacije!


Comments are closed.

XV. gimnazija
Loading...