XV. gimnazija, Jordanovac 8. Zagreb

EGMO 2023. – veliki uspjeh hrvatske ekipe na 12. Europskoj matematičkoj olimpijadi za djevojke

U četvrtak, 18. travnja, dodjelom medalja zatvorena je 12. Europska matematička olimpijada za djevojke – EGMO 2023. Natjecanje se u slovenskom gradu Portorožu održalo od 13. do 19. travnja 2023.

Na natjecanju je sudjelovalo 214 natjecateljica, od čega njih 151 u službenoj konkurenciji europskih državnih reprezentacija. Iako je ovo natjecanje primarno zamišljeno kao natjecanje ekipa europskih država, na natjecanju su sudjelovale i natjecateljice s ostalih kontinenata.

Ekipu Republike Hrvatske činile su ove četiri djevojke:

Stella Čolo, učenica IV. razreda Gimnazije F. Petrića, Zadar,

Marija Dora Marodi, učenica III. Gimnazije Josipa Slavenskog, Čakovec,

Lara Semeš, učenica III. razreda XV. gimnazije Zagreb,

Barbara Kelava, učenica III. razreda Gimnazije Varaždin.

Ekipa Republike Hrvatske na ovom natjecanju sudjeluje po četvrti put i s velikim veseljem vas izvješćujemo kako je, nakon rezultata naših ekipa koji su do sada uobičajeno bili u sredini poretka, naša ekipa ove godine visoko plasirana, s osvojenim 8. mjestom u službenoj konkurenciji 38 europskih ekipa, odnosno s osvojenim 11. mjestom među svih 55 ekipa koje su se natjecale.

Osobito se veselimo što su sve članice ekipe osvojile medalju, a po prvi su se put naše učenice vratile kući sa zlatnom medaljom koju je osvojila Stella Čolo. Srebrnu medalju osvojila je Marija Dora Marodi, a brončane Lara Semeš i Barbara Kelava.

Čestitamo djevojkama na sjajnim rezultatima i medaljama! Posebne čestitke našoj učenici Lari Semeš!

Među europskim državama veliki je uspjeh prvim mjestom ostvarila Ukrajina, ispred Turske i Rumunjske, dok je od svih država sudionica najuspješnija bila Kina, ispred SAD-a i Australije. Pregled svih rezultata možete naći na: https://www.egmo.org/registration/2023/person?@template=scoreboard .

Voditelji ekipe bili su Ivan Novak i Lucija Relić.


Comments are closed.

XV. gimnazija
Loading...