XV. gimnazija, Jordanovac 8. Zagreb

Upisi 2022./2023.

Općenito o upisima.

Natječaj za upis učenika u 1. razred XV. gimnazije za 2022.-2023. (PMG i IB)

Provjera posebnih znanja – primjeri iz prijašnjih godina

Zaklada MIOC Alumni

Provjera posebnih znanja kandidata za upis u prvi razred školske godine 2022./2023. provodit će se u prostoru XV. gimnazije u sljedećim terminima:

  • 23. lipnja, 12:00 – kandidati s teškoćama u razvoju – IBMYP program – Matematika i Engleski jezik
  • 23. lipnja, 12:00 – kandidati s teškoćama u razvoju – PMG program – Matematika
  • 29. lipnja, 9:00 – PMG program – Matematika
  • 30. lipnja, 11:00/12:00 – IBMYP program – Engleski jezik/Matematika
  • 1. srpnja, IBMYP program – intervju prema posebnom rasporedu

Učenici koji na listi prioriteta imaju Prirodoslovnu školu Vladimira Preloga (PŠVP) i IB program XV. gimnazije, 30. lipnja će dodatne provjere znanja pisati na sljedeći način:

  • posebnu provjeru znanja za PŠVP pisat će u prostoru te škole od 9 do 10:30;
  • u istoj školi će pod nadzorom nastavnika XV. gimnazije od 11 sati pisati posebnu provjeru znanja iz engleskoga jezika, a zatim u 12 sati iz matematike;

Učenici koji na listi prioriteta imaju X. gimnaziju i IB program XV. gimnazije, 30. lipnja će dodatne provjere znanja pisati na sljedeći način:

  • posebnu provjeru znanja za X. gimnaziju pisat će u prostoru te škole;
  • po završetku u istoj školi će pod nadzorom nastavnika XV. gimnazije nastaviti pisati posebnu provjeru znanja iz engleskoga jezika i matematike za IB program.

Roditelji učenika koji na svojim listama prioriteta imaju odabran IB program XV. gimnazije te Prirodoslovnu školu Vladimira Preloga i/ili X. gimnaziju trebaju se prije navedenih termina javiti na mail [email protected].

Bodovni prag potreban za prijavu kandidata je:

  • 77 bodova – IBMYP program
  • 77 bodova – PMG program

Pored pet predmeta posebno važnih za upis, a koji su definirani Pravilnikom o elementima i kriterijima za izbor kandidata za upis u I. razred srednje škole, XV. gimnazija kao šesti predmet u PMG programu vrednuje Biologiju, a u IBMYP programu Biologiju.

Za vrednovanje rezultata kandidata postignutih na natjecanjima iz znanja Škola je samostalno iz Kataloga natjecanja i smotri koje provodi AZOO odabrala Informatiku za PMG program te Biologiju za IBMYP program.

Posebna provjera znanja za PMG program izgledati će nešto drugačije nego prijašnjih godina. Umjesto dosadašnjih pet bodova, provjera će vrijediti 10 bodova. Na provjeri će biti ukupno 22 zadatka, od kojih će 18 zadataka vrijediti 0.5 bodova, a četiri će vrijediti 0.25 bodova. Vrijeme trajanja ispita ostaje isto, 60 minuta. Jedan primjer usporedbe starog i novog oblika provjere znanja možete pronaći u nastavku:

Provjera posebnih znanja za kandidate s teškoćama bit će prilagođena te će imati 20 zadataka koji vrijede po 0.5 bodova.


Comments are closed.

XV. gimnazija
Loading...