XV. gimnazija, Jordanovac 8. Zagreb

Međunarodno natjecanje u bridžu

Jeste li znali da u XV. gimnaziji postoji bridž kao slobodna aktivnost? Provodi se u suradnji Zagrebačkog bridž saveza i XV. gimnazije. Želiš se uključiti? Javi se ravnatelju.

Učenici naše škole, Martin Paćelat i Vlatko Borevković, nastupili su na 3. bridž srednjoeuropskom prvenstvu za mlađe kategorije u Pragu za reprezentaciju Hrvatske u U26 kategoriji, koje se održalo od 26. do 28. 11. 2021. godine.

Prije timskog dijela prvenstva, odigrali su parsko natjecanje na kojem su ostvarili odličan rezultat završivši u sredini tablice. Uzevši u obzir da su tamo bili jedan od najmanje iskusnih parova i da je to bilo njihovo prvo međunarodno natjecanje, taj plasman je bio iznad svih očekivanja te ide u prilog velikom talentu obojice igrača.

Pravo iznenađenje se pak dogodilo na timskom dijelu natjecanja. Martin i Vlatko su igrali s još jednim parom u konkurenciji do 26 godina. U toj konkurenciji su igrali mladi koji većinom imaju 22 do 26 godina i puno više znanja i iskustva od konkurencija u nižim kategorijama u kojima igraju njihovi vršnjaci. Nakon prvog dijela natjecanja, u kvalifikacijama, zauzeli su nevjerovatno 2. mjesto s kojim su se plasirali u finale s još tri tima. Poslije drugog dana igranja u finalu, bronca je izostala za nijansu.

Vjerujemo da Martina i Vlatka čeka velika karijera i još bolji rezultati. Čestitamo!

Više o aktivnostima Hrvatskog bridž saveza pročitajte na ŠTIH.


Comments are closed.

XV. gimnazija
Loading...