XV. gimnazija, Jordanovac 8. Zagreb

“EKO KREATIVA” na UPSHIFT

Naše učenice 3.M i 3.N razreda, Lana Knežević, Maja Stojić, Laura Zovko i Neva Vidović su u sklopu CAS GLOBE grupe sudjelovale na UPSHIFT  trodnevnoj radionica koja objedinjuje poduzetnički i timski duh, inovativnost i praktična znanja te mentorsku podršku za rješavanje izazova s kojima se mladi susreću u svojoj lokalnoj zajednici.

Dijelimo njihova iskustva :

“Nije ništa novo da današnji mladi imaju pred sobom mnoge velike i male izazove, a jedan od neizbježnih za sve nas su klimatske promjene, odnosno specifičnije ostvarivanje nekog “eco-friendly” status quo-a u svijetu.

UPSHIFT, organiziran od strane UNICEFa i Hrvatskog ureda za kreativnost i inovacije, je jedna od radionica koja poziva i nudi mogućnost mladima od 13 do 19 godina da prepoznaju izazove u svojoj okolini te kreiraju pozitivne promjene u društvu kako bi poboljšali naše lokalne zajednice. Zbog Covid mjera, radionica se odvijala online preko ZOOM-a. Tema dotične UPSHIFT-ove radionice je ekologija i zaštita okoliša, a naš tim prijavio se sa temom “Ekološki neprihvatljivo gospodarenje školskim priborom u MIOC IB-u”, zajedno s još 9 timova kroz tri dana razvijali smo moguća rješenja na predložene ideje. Naša ideja je bila digitaliziranje nastave u IB programu. To znači uvođenje mogućnosti upotrebe laptopa i tableta u redovnu nastavu umjesto bilježnica, organiziranje recikliranja školskog materijala te educiranje profesora i učenika o ekologiji.

Sudjelovanje na ovom projektu naučilo nas je efektivnom i zabavnome grupnom radu, poduzetničkom i timskom duhu, komunikaciji, te stvaranju pitcha.”

Lijep pozdrav,
Lana Knežević, Maja Stojić, Laura Zovko, Neva Vidović


Comments are closed.

XV. gimnazija
Loading...