XV. gimnazija, Jordanovac 8. Zagreb

za početak – samo zabava

Dragi naši čitatelji, nudimo vam malo razonode za početak školske godine kroz zabavne knjige.

Posjetite nas u knjižnici, posudite knjigu i uživajte u čitanju!

  1. Anthony HOROWITZ:  Moriarty – Sherlock Holmes je umro, nestao je u strahovitoj borbi pod slapovima Reichenbacha. No je li doista tako i što je s Moriartyjem, njegovim vječnim neprijateljem istraživat će agent Frederick Chase. Napet i neobičan nastavak klasičnih romana iz pera Arthura Conana Doylea s uvjerljivom naracijom, izvrsno pogođenom atmosferom i sjajnim zapletom koji oživljava neumrlog junaka.
  • Stephen CHBOSKY: Charliejev svijetbestseler američkog pisca iz 1999. smatra se suvremenim Lovcem u žitu, a nedavno je postao i filmski hit. Charlie nas u svoj svijet uvodi pismima neimenovanoj osobi otkrivajući sve razine kompleksnog tinejdžerskog razdoblja. Razapet između želja i mogućnosti da živi svoj život piše o prvim izlascima, kompilacijama pjesama, filmovima, obiteljskim dramama i prijateljima.
  • Paolo COGNETTI: Divlji dječak – djelomično autobiografska proza talijanskog autora o mladiću koji bježi iz grada u planinu i ondje u unajmljenoj kućici proživljava četiri godišnja doba daleko od civilizacije. U susretima s tamošnjim rijetkim i osebujnim stanovnicima počinje pristupati prirodi iz drugog kuta upoznajući svijet i sebe u ovoj veličanstvenoj posveti planini i čovjeku.
  • Ernest VAN DER KWAST: Sladoledari – nizozemski pisac rođen u Indiji donosi uzbudljivu pripovijest o obitelji Talamina, slavnoj dinastiji sladoledara-umjetnika koji su iz Italije svako ljeto stizali u Nizozemsku nuditi svoj nadaleko poznati sladoled. Duhovita, poetična i nadasve topla priča o ledenom sladoledu, o ljubavi i o obitelji i njezinoj crnoj ovci Giovanniju koji životni poziv nalazi u poeziji.
  • Javier CERCAS: Zakoni granice – na tankoj međi između fikcije i zbilje  jedan od ponajboljih suvremenih španjolskih pisaca piše o tinejdžeru iz srednje klase koji se 1976., u zadnjim danima frankizma pridružuje maloljetničkoj bandi karizmatičnog Plavookog. Desetak godina kasnije, postat će odvjetnik u slučaju koji je protresao Španjolsku. Trajno isprepleteni životi troje mladih prelaze sve granice u ovom  nevjerojatnom romanu o vjernosti i izdaji.

Comments are closed.

XV. gimnazija
Loading...