XV. gimnazija, Jordanovac 8. Zagreb

Webinari karijeroteke u travnju 2021.

Karijeroteka je niz razgovora s vodećim ljudima iz svijeta rada koji će odgovarati na pitanja „Koji je najzanimljiviji aspekt Vašeg rada? Kako se razvijala Vaša karijera? Koje su vještine ključne u Vašem poslu? Kakav biste savjet dali 16-godišnjem sebi?“

Četvrtak, 29. travnja u 17 sati

 Petra Abramović, diplomirani psiholog zaposlena u tvrtki Robert Bosch Hrvatska. Svoj poslovni put u Bosch-u započela je početkom 2020.godine kao asistent u odjelu ljudskih resursa.

Tijekom godine uz redovne zadatke Petra je preuzela koordinaciju internih komunikacija s ciljem snažnije promocije aktivnosti vezanih uz CO2 neutralnost. Svoje slobodno vrijeme provodi u prirodi sa svoja 2 psa.   

Za Karijeroteku s Petrom Abramović prijavi se ovdje:

https://zoom.us/webinar/register/WN_U-vbrB-8QZO3dcRwjIoCKQ

Četvrtak, 6. svibnja u 17 sati

Posljednja Karijeroteka u sezoni 2020/2021 rezervirana je za rudarstvo. Galla Uroić je magistrica rudarstva a ujedno i dobitnica rektorove nagrade te jedanaest medalja s međunarodnih izložbi inovacija u Hrvatskoj i svijetu. Na pitanja poput „kako se zbrinjava iskorišteno nuklearno gorivo (ING)?“, te „kako se modelira duboko geološko odlagalište nuklearnog goriva?“ odgovor će vam dati upravo naša gošća! 

Tamara Biljanović je inženjerka naftnog rudarstva koja planira transport nafte u Jadranskom naftovodu, što znači da računa i analizira naftovodni sustav, te se bavi bilanciranjem nafte. Da, nisu sve „bilance“ striktno financijske prirode! Ako vas zanima što se radi na naftnim terminalima i kako je to penjati se na gigantske tankere (ali samo dok su privezani, u mirovanju, u sigurnom okruženju omišaljske luke), prijavite se na Karijeroteku.  

Za Karijeroteku s Gallom i Tamarom prijavi se ovdje:

https://zoom.us/webinar/register/WN_QT4l7JOhSBySCx4N-bkIBA

Program karijeroteke traje od listopada 2020. do travnja 2021. godine, a webinari će se organizirati uvijek posljednja dva četvrtka u mjesecu. S mladima će razgovarati ugledni dizajneri, liječnici, bankari, kemičari, fizičari i mnogi drugi, a sve s ciljem poticanja mladih ljudi da istražuju karijere u Hrvatskoj.

Znanje na djelu već više od šest godina približava mladima svijet rada i kroz programe je prošlo do sad više od 1600 učenika i nastavnika.


Comments are closed.

XV. gimnazija
Loading...