XV. gimnazija, Jordanovac 8. Zagreb

Festival informatike Varaždin 2019

U organizaciji Varaždinske županije, Centra izvrsnosti iz informatike i Prve gimnazije Varaždin, u srijedu, 24. travnja 2019. godine u prostorima Prve gimnazije u Varaždinu održao se drugi po redu Festival informatike. Na Festivalu je sudjelovalo i deset učenika naše škole koji su na poziv prijatelja iz Prve gimnazije Varaždin sudjelovali na timskom natjecanju u programiranju koje se održalo u sklopu samog Festivala. U pratnji učenika bile su nastavnice informatike Mirjana Nikolić i LJiljana Štracak.

Prvo mjesto podijelila su dva naša tima. Tim_1 u sastavu Patrik Pavić (1.G), Dominik Fistrić (4.G) i Fabijan Bošnjak (4C) te Tim_2 u sastavu Gabrijel Jambrošić (4.B), Ema Borevković (2.E) i Bartol Markovinović (2.G). Drugo mjestu zauzeo je naš Tim_3 u sastavu Dorijan Lendvaj (1.C), Bernard Inkret (1.G) i Domagoj Sabolić (1.G). Treće mjesto dijeli naš tim u kojem je bio samo jedan učenik – Karlo Franić (4.F) s još dva varaždinska tima.

Pored samog natjecanja, učenici su se upoznali s radom Centra izvrsnosti te uživali u gostoprimstvu domaćina prof. Bojana Banića i ravnateljice Janje Banić kojima se zahvaljujemo na pozivu i domaćinstvu te se radujemo druženju sljedeće godine.


Comments are closed.

XV. gimnazija
Loading...