XV. gimnazija, Jordanovac 8. Zagreb

Maksimir Pastela & Prag handball cup 2019

Rukometni klub Maksimir Pastela koji trenira u našoj sportskoj dvorani ostvario je veliki uspjeh na međunarodnom turniru u Pragu gdje su nastupili s pet natjecateljskih ekipa u tri dobne kategorije, a osvojili su dva naslova pobjednika s ekipama 2004 i 2008. Čestitamo Pastelama na ovom rezultatu i prenosimo njihovo izvješće o samom natjecanju.

Mlađi kadeti   (2004. godište)

Mlađi kadeti rukometnog kluba Maksimir Pastela nastupili su na Prag handball cupu 2019, to je ujedno i najmnogoljudniji dvoranski turnir mlađih kategorija u rukometu.

Na turniru smo nastupili s dvije ekipe, jedna ekipa je suvereno osvojila turnir, ostvarivši svih 11 pobjeda, dok je druga ekipa ispala u razigravanju od prve ekipe. Tijekom turnira naši kadeti su pokazali izrazito visoku razinu agresivnosti, motiviranosti, želje, borbe i zajedništva, što veseli nas trenere, da su svi disali kao jedan. U skupini prva ekipa je redom bila bolja od Roznov pod Radhostem, Metter Enz, Hazena Melnik 2, Helsingborg i Kadetten Schaffhausen, dok je druga ekipa osvojila drugo mjesto upisavši 4 pobjede protiv ekipa Aspberg, Opava, Schotten 2 i Kadetten Schaffhausen i samo jedan poraz u prvoj utakmici protiv Talent Skoda Plezen. U drugom dijelu turnira ždrijeb nas je spojio u zajedničku grupu, gdje su obje ekipe bile bolje od Sokol Centrum Hane, nažalost samo jedna ekipa je mogla nastaviti natjecanje, pošto je samo 1. iz skupine išao u daljnji tijek natjecanja. U osmini finala bili smo bolji od domaćina turnira ekipe Dukla Praha, da bi u četvrtini finala nadigrali ekipu Zemplin Trrbisov. U nedjelju ujutro odigrali smo Hrvatski derbi protiv ekipe Rugvice, gdje smo pobjedom ušli u finale. Finale je bila jednosmjerna utakmica gdje smo u svim segmentima igre nadigrali slovačkog prvaka ekipu Bratislave rezultatom 19:3. Čestitke za sve dečke koji su igrali na turniru i koji su dali svoj doprinos u odlično odrađenom turniru obje ekipe. Nas igrač Karlo Jurić dobio je nagradu za najboljeg igrača, ovim putem mu čestitamo i nadamo se da će mu ovo biti samo dodatan poticaj za daljnji rad, usavršavanje i napredak.

Selekcija 2006

Na natjecanju je sudjelovalo 90 ekipa raspoređenih u 15 skupina po šest. Prve tri ekipe iz svake skupine su išle dalje u borbu za “A” finale, a ostali u borbu za “B” finale. U skupini bilježimo 4 pobjede protiv solidnih čeških ekipa i jedan poraz koji nas na kraju odvodi u teži dio ždrijeba. U sljedećoj grupi od tri ekipe ostvarujemo pobjedu i poraz od hrvatske ekipe RK Trsat te završavamo turnir jer samo prvi u grupi odlazi dalje u završnicu. Ekipa RK Trsata bila je jednostavno bolja i fizički nadmoćnija te je zasluženo prošla dalje.

Selekcija 2008

U konkurenciji 30 ekipa raspoređenih u pet skupina po šest sudjelovali smo sa dvije ekipe. Naša “prva” ekipa zauzima prvo mjesto s maksimalnih pet pobjeda. Druga ekipa ostvarila je jednu pobjedu te četiri poraza.

Nadalje za “prvu” ekipu slijedi ponovno grupna faza od po tri ekipe te tamo pobjeđujemo oba suparnika. Za to vrijeme “druga” ekipa u knock out fazi gubi susret te tako završava natjecanje. Naša “prva ekipa” četvrtfinale pobjeđuje bez neke veće rezultatske neizvjesnosti. U polufinalu igramo našu najzahtjevniju utakmicu na turniru. Protiv domaćina Dukle iz Praga na poluvremenu gubimo rezultatom 8:4 i mnogi u dvorani već pomišljaju da je utakmica riješena. Uz veliku želju i koncentraciju te vjeru u vlastitu snagu odigravamo najbolje poluvrijeme na turniru te taj period igre dobivamo rezultatom 11:2. U finalu se susrećemo s rumunjskom ekipom koju smo imali u skupini. Motivirani u nastojanju da osvojimo turnir protivnika ni jednom trenutku ne podcjenjujemo te na kraju zasluženo slavimo osvajanje našeg prvog velikog međunarodnog turnira.

Veseli činjenica da je dvadeset naših dječaka steklo veliko iskustvo igranja pred mnoštvom ljudi protiv vršnjaka iz raznih zemalja. Za svakog pojedinačno velika je stvar ovaj turnir u njihovom socijalnom, psihološkom i naravno sportskom razvoju. Naš rezultat ne bi trebao biti jedini motiv za daljnje treninge već želja da učimo kroz igru i da se veselimo novim zadacima uz što manje nepotrebnog stresa. Na taj način puno brže ćemo napredovati,a sami rezultati kako pojedinačno tako i ekipno nekad ne ovise samo o nama (nešto se pita i protivnika).

Čestitke svim našim dječacima na osvojenom turniru, a ovaj put naša ekipa je izbacila i najboljeg igrača turnira Luku Petrovića. Čestitke Luka!


Comments are closed.

XV. gimnazija
Loading...