XV. gimnazija, Jordanovac 8. Zagreb

Statistička olimpijada 2018 – II krug

Statistička olimpijada jedinstveno je ekipno natjecanje namijenjeno srednjoškolcima koje je u sklopu Eurostatova projekta Support for statistical literacy actions in the area of a competition, gamification, e- learning prvi puta u Hrvatskoj organizirao Državni zavod za statistiku.

Cilj organizatora bilo je promicanje statističke pismenosti među srednjoškolcima te poticanje njihove znatiželje i interesa za statistiku.

Nacionalna faza natjecanja održana je u dvije kategorije – za učenike trećih i četvrtih razreda te prvih i drugih razreda srednjih škola.

Nakon održanog prvog kruga natjecanja, najbolje ekipe plasirale su se u drugi krug te tako ostvarile mogućnost osvajanja prigodnih nagrada te sudjelovanja u europskoj fazi natjecanja. Od ukupno 106 ekipa koje su izborile ulazak u drugi krug, čak 56 ekipa bilo je iz naše, XV. gimnazije.

Proglašenje pobjednika održano je 06.04.2018. godine u Zagrebu, u hotelu Panorama.

Nagrađene ekipe dolaze iz sljedećih škola:

Kategorija A (3. i 4. razred):

  1. Prva gimnazija, Varaždin
  2. Gimnazija Lucijana Vranjanina, Zagreb
  3. Ekonomska škola Mije Mirkovića, Rijeka

Kategorija B (1. i 2. razred):

  1. Elektrostrojarska škola, Varaždin
  2. XV. gimnazija, Zagreb
  3. Ekonomska i Srednja strukovna škola, Velika Gorica

Čestitke svima koji su sudjelovali, a posebno ekipi “Madionicar” u sastavu Brnetić Mislav (2.F), Paler Dario i Šimić Matko (2.A) te njihovoj mentorici Jeleni Kos koji će predstavljati našu školu u europskoj fazi natjecanja!

Mediji: Lider

Foto: Petra Čukec, privatna kolekcija


Comments are closed.

XV. gimnazija
Loading...